دو علت اصلی عدم فرزندآوری در میان ایرانی‌ها-راهبرد معاصر
انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول

دو علت اصلی عدم فرزندآوری در میان ایرانی‌ها

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این‌که نرخ رشد جمعیت از ۳.۹درصد در سال ۱۳۶۵ به ۰.۶درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است؛ دو دلیل کاهش تمایل ایرانی‌ها به فرزندآوری را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۳ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 13
کد خبر: ۱۸۳۷۵۸

به گزارش راهبرد معاصر. در آستانه هفته ملی جمعیت اظهار کرد: شاخص‌های جمعیتی ایران در وضعیت هشدار قرار دارد و ما با سرعت به‌سمت پیری جمعیت حرکت می‌کنیم.

 

نرخ رشد جمعیت به کمتر از یک‌درصد رسیده است

وی با بیان این‌که "در زمان حاضر جمعیت کشور ما حدود 85 میلیون نفر است"، افزود: نرخ رشد جمعیت کشور در سال 1365 حدود 3.9 درصد بود یعنی این که سالانه 3.9 درصد به جمعیت کشور اضافه می‌شد و در سال‌های اخیر نرخ رشد دائماً کاهش پیدا کرده است تا این که در سرشماری سال 95 به 1.2 درصد رسید و تا پایان سال 1400 نرخ رشد جمعیتی کشور به 0.6درصد و کمتر از یک درصد رسیده است.

 

ایران دارای پایین‌ترین نرخ باروری در منطقه غرب آسیا می‌شود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: در 20ساله آینده نرخ رشد جمعیتی منفی را در کشور تجربه خواهیم کرد و این میزان پایین‌ترین نرخ باروری منطقه غرب آسیا و جهان اسلام در ایران خواهد بود.

 

وی گفت: مهم‌ترین شاخص در تحولات جمعیت شاخص نرخ باروری است؛ سال 1365 نرخ باروری ما 5.6 فرزند به‌ازای هر زن بود که این میزان در زمان حاضر به 1.6 رسیده است.

 

دو علت عدم‌تمایل به فرزندآوری

طباطبایی درباره دلایل عدم‌تمایل به فرزندآوری بیان کرد: طبق آخرین پیمایش ملی که در کشور انجام شد و در آن دلایل تمایل و عدم‌تمایل به فرزندآوری بررسی شد، دو علت اصلی اولیه افراد برای عدم‌تمایل به فرزندآوری، نگرانی از تأمین آینده فرزندان جدید و داشتن تعداد فرزندان کافی بوده است. بخشی از این نگاه در واقع نتیجه سیاست‌های کنترل جمعیتی ما در سال‌های قبل و ترویج فرهنگ "دو فرزند کافی است" و " فرزند کمتر، زندگی بهتر" است.

 

وی خاطرنشان کرد: در صورت ادامه روند فعلی در سال 1430 حدود 30 درصد جمعیت کشور ما سالمند خواهند بود؛ یعنی به‌ازای هر سه نفر یک سالمند خواهیم داشت./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار